Australia ToursAktiv-Resor

Ugandan vuorigorillat

Uganda on hyvää vauhtia nousemassa Afrikan suosituimpien luontokohteiden joukkoon. Ugandaan houkuttelee matkailijoita ennen kaikkea maan ykkösnähtävyys - erittäin uhanalainen vuoristogorilla. Lapsuuden Tarzan elokuvista tutut simpanssit, massiiviset virtahevot, puissa kiipeilevät leijonat sekä sadat linnut, erilaiset matelijat ja muut viidakon eläimet toimivat myös hyvinä vetonauloina. Maailman vuoristogorilloista lähes puolet asustaa Ugandassa Bwindin sademetsissä ja villi luonto on täällä voimakkaasti läsnä.

Esittelemme alla kaksi unohtumatonta safarimatkaa Ugandaan. Lähde mukaan joko 8 tai 11 päivän matkalle ja koe ainutlaatuinen Uganda ja sen ihmeet.

MATKAOHJELMA 1

BEST OF UGANDA | 8 päivän safarimatka
Kahdeksanpäiväisellä safarilla näet parhaat palat Ugandasta ja tutustut sekä vuoristogorilloihin Bwindin sademetsissä että hauskoihin simpansseihin Kibalessa. Kuningatar Elisabetin ja Mburo-järven kansallispuistoissa etsitään muita Afrikan villieläimiä. 

Päivä 1. | Saapuminen
Saapuminen Entebben lentoasemalle, josta on kuljetus Boma House -hotelliin. Hotelli sijaitsee lähellä lentokenttää ja keskellä trooppista puutarhaa. Huoneissa yhdistyvät modernit mukavuudet sekä 1940-luvun kodin henki. Kaikki huoneet ovat yksilöllisesti sisustettuja ja niissä sekoittuu afrikkalainen ja eurooppalainen tyyli.

Päivä 2. | Mburo-järven kansallispuisto
Aamiaisen jälkeen seikkailu Ugandassa voi alkaa. Matkalla itään Mburo-järven kansallispuistoon pysähdytään Mpigin alueella ja tutustutaan perinteisillä tavoilla tehtävien afrikkalaisten rumpujen valmistukseen. Nyt ollaan myös päiväntasaajalla, joten totta kai pysähdytään ikuistamaan kameralle kuinka eteläisen ja pohjoisen pallonpuoliskon raja ylitetään. Päiväntasaajalta matka jatkuu läpi paikallisten kylien ja Ankolen maisemien Mburo-järvelle. Perille saavutaan sopivasti iltapäivällä ja heti aluksi tehdään veneretki järvellä. Tämä on ensimmäinen mahdollisuus nähdä ja tutustua paikalliseen eläimistöön ja linnustoon.  Yöpyminen Mburo Safari Lodgessa. Aamiainen, lounas ja illallinen.

Päivä 3. | Mburo-järven kansallispuisto
Aamulla lähdetään safarille, jolla näet Mburon kansallispuiston luonnon monimuotoisuuden. Mburo on Ugandan pienin kansallispuisto mutta se on erinomainen kohde aloittaa tutustuminen maan savannien eläin- ja kasvimaailmaan. Seudulla vaeltaa suuria seepralaumoja, suloisia impala eli pala-antilooppilaumoja, kookkaita hirviantilooppeja, onttosarvisia topiantilooppeja, yli 350 lintulajia sekä ”nauravasta” äänestään tunnettuja hyeenoja. Safarin jälkeen palataan hotellille nauttimaan aamiaista, jonka jälkeen lähdetään kohti Bwindin kansallispuistoa, jossa majoitutaan Mahogany Springs Lodgeen. Aamiainen, lounas ja illallinen.     

Päivä 4. | Gorillasafari Bwindin kansallispuistossa
Tänään on vuorossa monelle matkan ehdoton kohokohta, kohtaaminen vuoristogorillojen kanssa! Nämä lempeät jättiläiset elävät lähes läpitunkemattoman metsän keskellä ja safari tehdään jalkaisin pienissä ryhmissä. Ryhmä luonto-oppaita on lähtenyt jo etukäteen metsään paikallistamaan, missä gorillat ovat viettäneet edellisen yön ja seuraamaan niiden liikkumista. Oppaat ilmoittavat puistonvartijalle eläinten liikkeistä ja ohjaavat ryhmää oikeaan suuntaan. Gorillojen etsiminen voi kestää muutamasta tunnista koko päivään riippuen siitä, kuinka kauaksi ne ovat vaeltaneet. Kun gorillat on löydetty saa niiden luona viipyä suojelusyistä yhden tunnin sopivan etäisyyden päässä. Gorillalaumaa johtaa iso uros, jota kunnioittavat niin lauman jäsenet kuin vierailevat katselijatkin. Kohtaaminen tämän uhanalaisen ja upean eläimen kanssa on ikimuistoinen kokemus. Safarin jälkeen palataan majapaikkaan. Aamiainen, lounas ja illallinen. 

Päivä 5. | Kuningatar Elisabetin kansallispuisto
Tänään on edessä maisemiltaan kuvauksellinen ajomatka Ruwenzori-vuorten kupeessa sijaitsevaan Queen Elizabethin kansallispuistoon, Ugandan suosituimpaan safaripuistoon. Alue tunnetaan erikoisista puihin kiipeilevistä leijonistaan. Syytä siihen, miksi leijonat viihtyvät puissa ei ole yrityksistä huolimatta saatu selville, teorioita tosin on yhtä monta kuin kertojaakin. Yöpyminen Park View Safari Lodgessa. Aamiainen, lounas ja illallinen.

Päivä 6. | Safaripäivä Kuningatar Elisabetin kansallispuistossa
Aamusafari vie sinut puiston tasangoille, trooppisiin metsiin, jokimaisemiin, soille ja järville mitä runsaimman eläimistön pariin. Täällä on tavattu enemmän lintulajeja kuin millään toisella Afrikan suojelualueella, yli 600 lajia. Miltähän näyttää papyrus-heinäkerttu tai ruskorintahyyppä? Alueella viihtyvät myös pelikaanit ja merimetsot. Aamiainen nautitaan hotellissa safarin jälkeen.
Lounaan jälkeen tehdään veneretki Kazingan kanavalla, jossa kohdataan virtahepoja ihan lähietäisyydeltä kafferipuhveleiden katsellessa näytelmää rannalta.  Alueella on myös elefantteja, pahkasikoja, antilooppeja ja jopa krokotiileja. Sitten palataan hotellille illalliselle. Aamiainen, lounas ja illallinen.

Päivä 7. | Kibale Forestin kansallispuisto
Aamulla lähdetään jälleen matkalle ja nyt suunnataan kohti Kibale Forestin kansallispuistoa Länsi-Ugandassa. Matkalla ihaillaan kauniita tulivuoriperäisiä kraatterijärviä. Seutua kutsutaan Afrikan Sveitsiksi ja maisemissa on kieltämättä jotain samaa. Yöpyminen Kibale Guest Cottagessa. Aamiainen, lounas ja illallinen.

Päivä 8. | Simpanssisafari ja Entebbe
Yksi matkan kohokohdista on vielä jäljellä ja se koetaan tänään simpanssisafarilla Kibalen metsän uumenissa. Safari kestää 2 – 4 tuntia ja sen aikana luonnon monimuotoisuus hämmästyttää jälleen. Matkaa kertyy kolmesta viiteen kilometriin ja reitti on selkeästi merkitty. Alueella asustaa simpanssien lisäksi 12 muuta apinalajia. Metsässä on myös yli 300 lintulajia.
Safarin jälkeen on vuorossa kuljetus Entebbeen ja kotimatka alkaa. Aamiainen ja lounas.

Hinnat alkaen
EUR 2.485
/ henkilö jaetussa 2-hengen huoneessa | Taatut lähdöt: 3.11.
EUR 2.690 / henkilö jaetussa 2-hengen huoneessa | Taatut lähdöt: 2.6., 2.7., 4.8., 8.9., 6.10. ja 8.12.

Hintaan sisältyy
- Vastaanotto Entebben lentoasemalla
- Kuljetus hotelliin Entebbessä
- Kaikki kuljetukset 4x4 nelivetoautolla kuljettajan kanssa
- 1 yö Entebbessä Boma Guest House aamiaisella
- 1 yö Lake Mburon kansallispuistossa Mburo Safari Lodge täysihoidolla
- 2 yötä Bwindin kansallispuistossa Mahogany Springs täysihoidolla
- 2 yötä Kuningatar Elisabetin kansallispuistossa Park View Safari Lodge täysihoidolla
- 1 yö Kibalen kansallispuistossa Kibale Guest Cottage täysihoidolla
- 2 x veneretki Lake Mburolla ja Queen Elizabeth kansallispuistossa
- 2 x safari Lake Mburon ja Queen Elizabethin kansallispuistossa
- 1 x gorillasafari lupineen
- 1 x simpanssisafari lupineen
- 1 x kraatterijärvi retki

Hintaan ei sisälly
- Kansainväliset lennot
- Viisumi
- Juomarahat
- Juomat
- Henkilökohtaiset menot

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

MATKAOHJELMA 2

UGANDA BIG FIVE SEKÄ VUORISTOGORILLAT JA SIMPANSSIT | 11 päivän safarimatka
Tällä 11 päivän safarilla ehdit mainiosti tutustua Ugandan ihmeelliseen luontoon. Matkan aikana koet unohtumattomat gorilla- ja simpanssisafarit sekä vangitset mahdollisesti kamerallesi jopa kaikki viisi Big 5 -eläintä, jotka ovat leijona, elefantti, leopardi, sarvikuono ja kafferipuhveli. Näitä viittä pidettiin aikoinaan vaarallisimpina jalkaisin saalistettavina eläiminä.

Päivä 1. | Saapuminen Ugandaan
Saapuminen Entebben lentoasemalle, jossa on vastassa yhteistyökumppanimme edustaja ja kuljetus Boma House -hotelliin. Hotelli sijaitsee lähellä lentokenttää keskellä trooppista puutarhaa. Huoneissa yhdistyy modernit mukavuudet sekä 1940-luvun kodin henki. Kaikki huoneet ovat yksilöllisesti sisustettuja ja niissä sekoittuu Afrikkalainen ja Eurooppalainen tyyli.

Päivä 2. | Murchison vesiputoukset ja kansallispuisto
Aamiaisen jälkeen Ugandan safariseikkailu alkaa ja aluksi suunnataan nelivetoautolla pohjoiseen Murchisonin vesiputouksille. Safari alkaa sarvikuonojen suojelualueelta Ziwasta, jossa tehdään kävelyretki ja päästään hyvinkin läheltä seuraamaan näitä uljaita eläimiä. Retki kestää noin 1 – 2 tuntia ja sen jälkeen jatketaan Murchison Fallsin kansallispuistoon. Matkalla nautitaan lounas Masindissa. Yöpyminen ja illallinen Pakuba Lodgessa.

Päivä 3. | Veneretki ja safari Murchison Fallsin kansallispuistossa
Tänään on vuorossa tutustumista kansallispuiston villiin ja monimuotoiseen luontoon niin maalla kuin vedessä. Aamulla lähdetään ensin safariajelulle ja lounaan jälkeen tehdään veneretki Niilillä. Victorianjärvestä alkava osa Niiliä tunnetaan nimellä Victorian Niili ja siinä on useita vesiputouksia. Vähän ennen Albertinjärveä Victorian Niili kulkee seitsemän metrin levyisen laakson poikki, jossa on Murchisonin putous. Aamiainen, lounas ja illallinen.

Päivä 4. | Maaseutua ja Hoiman kaupunki
Aamiaisen jälkeen lähdetään katsomaan millaista on elämä tyypillisessä maaseutukaupungissa Hoimassa. Hoima sijaitsee Bunyoron alueella ja toimii mukavana yöpymispaikkana matkan varrella. Hoima on mukava sekoitus maaseutu- ja kaupunkielämää. Yöpyminen Hoima Cultural Lodge. Aamiainen, lounas ja illallinen.

Päivä 5. | Teeplantaasi ja kraatterijärvet sekä Kibale Forestin kansallispuisto
Aamupäivän ohjelmassa on maalauksellisen kaunis Fort Portalin seutu. Maisemaa värittävät laajat teeviljelykset ja -tilat. Matkalla käydään ihastelemassa myös hienoja kraatterijärviä. Kibalessa majoittaudutaan Kibale Guest Cottageen. Aamiainen, lounas ja illallinen.

Päivä 6. | Simpanssisafari   
Tänään on vuorossa yksi matkan kohokohdista nimittäin simpanssisafari. Safari kestää 2 – 4 tuntia ja sen aikana luonnon monimuotoisuus hämmästyttää jälleen. Matkaa kertyy kolmesta viiteen kilometriin ja reitti on selkeästi merkitty. Mielenkiintoiset simpanssit ovat päänähtävyys mutta Kibalessa lasketaan olevan 12 muutakin apinalajia. Metsässä on myös yli 300 lintulajia. Iltapäivällä ajellaan Ruwenzori-vuorten kupeessa sijaitsevaan Queen Elizabethin kansallispuistoon, Ugandan suosituimpaan safaripuistoon. Yöpyminen on Park View Safari Lodgessa. Aamiainen, lounas ja illallinen.

Päivä 7. | Kazingan Kanava ja Kuningatar Elisabetin kansallispuisto
Aamusafari vie sinut puiston tasangoille, trooppisiin metsiin, jokimaisemiin, soille ja järville mitä runsaimman eläimistön pariin. Täällä on tavattu enemmän lintulajeja kuin millään toisella Afrikan suojelualueella, yli 600 lajia. Miltähän näyttää papyrus-heinäkerttu tai ruskorintahyyppä? Alueella viihtyvät myös pelikaanit ja merimetsot. Pidä silmällä puhveleita, leijonia, elefantteja ja muita alueen eläimiä.
Lounaan jälkeen tehdään veneretki Kazingan kanavalla, jossa kohdataan virtahevot ihan lähietäisyydeltä kafferipuhveleiden katsellessa näytelmää rannalta.  Alueella on myös elefantteja, pahkasikoja, antilooppeja ja jopa krokotiileja. Sitten palataan hotellille illalliselle. Aamiainen, lounas ja illallinen.

Päivä 8. | Bwindin kansallispuisto
Aamiaisen jälkeen lähdetään kohti Bwindin kansallispuistoa eteläiseen Ishashan alueelle. Matkalla etsitään myös puissa kiipeileviä leijonia. Yöpyminen Mahogany Springs Lodgessa. Aamiainen, lounas ja illallinen.

Päivä 9. | Gorillasafari
Tänään on vuorossa monelle matkan ehdoton kohokohta, kohtaaminen vuoristogorillojen kanssa! Nämä lempeät jättiläiset elävät lähes läpitunkemattoman metsän keskellä ja safari tehdään jalkaisin pienissä ryhmissä. Ryhmä luonto-oppaita on lähtenyt jo etukäteen metsään paikallistamaan, missä gorillat ovat viettäneet edellisen yön ja seuraamaan niiden liikkumista. Oppaat ilmoittavat puistonvartijalle eläinten liikkeistä ja ohjaavat ryhmää oikeaan suuntaan. Gorillojen etsiminen voi kestää muutamasta tunnista koko päivään riippuen siitä, kuinka kauaksi ne ovat vaeltaneet. Kun gorillat on löydetty saa niiden luona viipyä suojelusyistä yhden tunnin sopivan etäisyyden päässä. Gorillalaumaa johtaa iso uros, jota kunnioittavat niin lauman jäsenet kuin vierailevat katselijatkin. Kohtaaminen tämän uhanalaisen ja upean eläimen kanssa on ikimuistoinen kokemus. Safarin jälkeen palataan majapaikkaan. Aamiainen, lounas ja illallinen. 

Päivä 10. | Mburo-järven kansallispuisto
Tänään lähdetään paluumatkalle Entebbeen, mutta aikaa on vielä vierailla Mburo-järven kansallispuistossa. Bwindistä saadaan mukaan lounaspaketit ja ensin tutustutaan Igongon kulttuurimuseoon, joka esittelee hyvin läntisen Ugandan kulttuuriperintöä.
Iltapäivällä saavutaan Mburo-järven kansallispuistoon ja tehdään parin tunnin mittainen veneretki järvellä. Yöpyminen Mburo Safari Lodgessa. Aamiainen, lounas ja illallinen.

Päivä 11 | Kotimatka
Aamulla tehdään viimeinen safari, jolla näet Mburo-järven kansallispuiston luonnon monimuotoisuuden. Mburo on Ugandan pienin kansallispuisto mutta se on erinomainen kohde tutustua maan savannien eläimistöön ja kasvimaailmaan. Seudulla vaeltaa suuria seepralaumoja, suloisia impala eli pala-antilooppilaumoja, kookkaita hirviantilooppeja, onttosarvisia topiantilooppeja, yli 350 lintulajia sekä ”nauravasta” äänestään tunnettuja hyeenoja. Safarin jälkeen nautitaan aamiainen ja sitten on lähtö Entebbeen ja kotimatka alkaa. Aamiainen ja lounas.

Hinnat alkaen
EUR 3.425
/ henkilö jaetussa 2-hengen huoneessa | Taatut lähdöt: 17.11.
EUR 3.630 / henkilö jaetussa 2-hengen huoneessa | Taatut lähdöt: 16.6., 21.7., 20.8., 17.9., 20.10. ja 17.12.

Hintaan sisältyy
- Vastaanotto Entebben lentoasemalla
- Kuljetus hotelliin Entebbessä
- Kaikki kuljetukset 4x4 nelivetoautolla kuljettajan kanssa
- 1 yö Entebbessä Boma Guest House aamiaisella
- 2 yötä Murchison kansallispuisto Pakuba Safari Lodge täysihoidolla
- 1 yö Hoimassa Hoima Cultural Lodgessa täysihoidolla
- 1 yö Kibalen kansallispuistossa Kibale Guest Cottage täysihoidolla
- 2 yötä Queen Elizabethin kansallispuistossa Park View Safari Lodge täysihoidolla
- 2 yötä Bwindin kansallispuistossa Mahogany Springs täysihoidolla
- 1 yö Lake Mburon kansallispuistossa Mburo Safari Lodge täysihoidolla
- 3 x veneretki Murchison Fallsilla, Lake Mburon ja Queen Elizabethin kansallispuistossa
- 3 x safari Murchison Fallsilla, Lake Mburon ja Queen Elizabethin kansallispuistossa
- 1 x Ziwa sarvikuono retki lupineen
- 1 x simpanssisafari lupineen
- 1 x gorillasafari lupineen
- 1 x kraatterijärvi retki

Hintaan ei sisälly
- Kansainväliset lennot
- Viisumi
- Juomarahat
- Juomat
- Henkilökohtaiset menot

Hyvä tietää
- Ugandan viisumin saa maahan saavuttaessa Entebben kentällä. Viisumin hinta on noin 100 USD ja se maksetaan paikan päällä käteisellä. Passin tulee olla voimassa 6kk matkan jälkeen.
- Tarkista, että perusrokotukset ovat voimassa. Suosittelemme myös keltakuumerokotuksen ottamista.
- Muista ottaa rokotustodistus mukaan matkalle. Tarkista rokotukset lääkäriltäsi ja internetistä osoitteesta http://rokote.fi
- Safarien jäljityslupia varten lähetä meille kopio passin henkilötietosivusta.
- Ugandan valuutta on Ugandan shillinki (UGX). Yhdysvaltojen dollari käy matkailupalveluissa.
- Ilmasto on trooppinen, ylängöillä on kostean kuumaa ja vuorilla viileämpää.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Alkaen hinnat majoituksissa per huone ja retkissä per henkilö. Tarjouksissa rajoituksia, kysy tarkemmin toimistostamme.
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy